Bijna iedere organisatie of bedrijf heeft tegenwoordig een website. Jij ook waarschijnlijk anders zou je deze blog niet lezen. De vraag die we gaan beantwoorden heeft betrekking op jouw website; hoe blij ben je er eigenlijk mee?
De gewoonten van klanten evolueren snel en nieuwe technologieën veroveren het internet in een hoog tempo. De online aanwezigheid van jouw website is de eerste stap, maar bijblijven met het nieuwe is net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker dan jij denkt. Dus hoe zorg je ervoor dat je met miljoenen sites op het internet opvalt en vooral de juiste mensen bereikt?
Wij weten dat er zoveel meer nodig is voor een succesvolle website – het moet er niet alleen mooi uit te zien, maar moet vooral goed werken. Wij hebben 8 duidelijke tekenen geschetst om te weten waar jij staat met je website. Komen ze alle tien herkenbaar voor? Dan is dat het teken dat je waarschijnlijk een nieuwe website nodig hebt en ook daar helpen we je graag bij!
- De website is niet repsonsive
Een responsive webdesign moet ervoor zorgen dat de website correct wordt weergegeven op verschillende apparaten en dat een optimale gebruikerservaring wordt vertaald naar elk scherm, of het nu een desktop-pc, laptop, tablet of mobiele telefoon is. Wat volgens recente gegevens het belangrijkste is, overtreft mobiel gebruik snel het desktopgebruik als manier van surfen op internet: nu doet meer dan 60% van de gebruikers het vanaf hun smartphone. Je kan je dus voorstellen in welke mate het responsive zijn van de website een must is.
2.Het laden duurt een eeeeeeeeeuwigheid
Wie heeft er nou zin om te wachten? Wachten duurt al te lang en het voelt als verloren tijd. Dit ervaren jouw website bezoekers ook als het laden van de pagina te lang duurt. Volgens onderzoek verwacht 47% van de consumenten dat een pagina binnen 2 seconden of minder wordt geladen. Het is ook vermeldenswaardig dat 40% van de consumenten besluit een website te verlaten die meer dan drie seconden nodig heeft om te laden. De oplossing ligt voor de hand: om jouw bezoekers op de site te houden, moet je ervoor zorgen dat deze onmiddellijk wordt geladen. Als het lang duurt voordat jouw website op het scherm verschijnt, is het de hoogste tijd om aan een nieuwe oplossing te denken.
3. Het bouncepercentage is torenhoog
Allereerst, wat is in vredesnaam het bouncepercentage en waarom zou je je erom bekommeren? Volgens Google is een bounce een sessie van één pagina op een website. De bezoeker bekijkt dus alleen de pagina waar men op binnenkomt. Is het een slechte zaak? Als het succes van jouw website afhangt van het feit dat gebruikers meer dan één pagina bekijken, dan is een hoog bouncepercentage inderdaad slecht.
Er zijn tal van redenen waarom het bouncepercentage hoog is, zoals verwarrende gebruikerservaring, onleesbare inhoud, onaantrekkelijk ontwerp of gebrekkige functionaliteit. Gelukkig voor jou kan een fris herontwerp van je website daarbij helpen.
4. De website is niet in lijn met de identiteit
Heb je onlangs je huisstijl of logo laten wijzigen? En is deze rebranding op de huidige website (nog) niet te zien? Dat is eigenlijk een no-brainer. Het is dan zaak dat de website in lijn is met de nieuwe huisstijl. Voor de meeste bedrijven is digitaal tegenwoordig een primaire manier van communiceren. Als jouw website niet overeenkomt met het merk, is de communicatie niet consistent en herkenbaar. Dit kan verwarring veroorzaken bij jouw potentiële klanten en dat is nooit goed.
5. Het ziet er gewoon niet goed uit
Het belangrijkste: ben je tevreden met je website? Ben je er trots op? Denk je dat het een juiste indruk geeft van je bedrijf? Nee? Ren er dan niet langer voor weg, een nieuwe website is nodig. Het is geen verrassing, maar volgens Adobe ziet 66% van de consumenten liever een mooi ontworpen website dan een eenvoudige en duidelijke website. Sterker nog, uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 68% van de kijkers over het algemeen een goed ontwerp, zoals een aantrekkelijke lay-out en fotografie, kiest als een van de drie belangrijkste factoren bij het bekijken van inhoud. Verrassend he?
6. De navigatie en sitemap zijn niet duidelijk
We noemen het een slechte gebruikerservaring (UX) en we zien het veel: te ingewikkelde sitenavigatie, verborgen en ontoegankelijke inhoud, gebrek aan call-to-actions of duidelijke sectie hiërarchie. Als dit allemaal bekend in de oren klinkt, is er geen tijd te verliezen en is het te adviseren om na te denken over een re design of een nieuwe website.
7. Je kan de inhoud van eigen website niet bijwerken
Jij kan je waarschijnlijk niets ondragelijker voorstellen dan dat – niet in staat zijn om jouw eigen website bij te werken zonder de portemonnee leeg te maken om een IT-man te betalen. Zelfs al was het maar om deze frustratie te voorkomen, is het de moeite waard om een nieuwe website te overwegen met een goed contentmanagementsysteem erachter. Hierdoor blijft het mogelijk om zelf aanpassingen te doen aan je eigen website, soms wel zo makkelijk!
8.De website scoort laag in Google
Je moet nu wel gehoord hebben over de kracht van SEO. Zoals Google uitlegt, gaat zoekmachineoptimalisatie vaak over het maken van kleine aanpassingen aan delen van een website. Afzonderlijk bekeken, lijken deze wijzigingen oplopende verbeteringen, maar in combinatie met andere optimalisaties kunnen ze een merkbare invloed hebben op de gebruikerservaring van jouw site en de prestaties in organische zoekresultaten.
De waarheid is dat veel van de bovenstaande punten van invloed zijn op hoe jouw website scoort in Google. Dit is echter iets dat gemakkelijk kan worden verbeterd met een nieuwe website.
En? Kwamen veel tekenen bekent bij je voor? Wij helpen je graag verder en kijken tijdens een kennismaking graag naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!